FPL este în prezent în jur de 13.600 USD pentru o persoană

FPL este în prezent în jur de 13.600 USD pentru o persoană

Cai de curse, șoareci și oameni

Pentru a găsi răspunsuri suplimentare, echipa a apelat apoi la caii de curse. Oamenii de știință au vizitat o pistă de curse și au obținut probe de sânge de la cai. Apoi au efectuat un alt experiment de spectrometrie de masă și au fost încântați să găsească același vârf în molecula necunoscută cu o masă de 236.

În acest moment, echipa a luat în considerare cercetări independente care au fost întreprinse și la Universitatea Stanford. Cercetătorii în genetică au măsurat modul în care diferitele molecule au crescut la participanții umani în timpul și după exercițiu. Rezultatele au relevat, de asemenea, vârfuri la o moleculă cu o masă de 236.

În plus, echipa de genetică a analizat formula sa chimică, descoperind că este o combinație de lactat și fenilalanină.

Deci, se pare că lac-phe apare după exercițiu în același mod la șoareci, cai de curse și oameni.

Ce este lac-phe?

Lac-phe este o moleculă care combină lactatul și fenilalanina, de unde și numele.

Lactatul sau acidul lactic este un acid organic pe care organismul îl produce în timpul respirației anaerobe, adică în absența oxigenului. Pe măsură ce organismul descompune glucoza pentru a genera energie celulară (ATP), aceasta produce lactat.

Dacă ați sprintat vreodată sau ați făcut exerciții intense, vă veți aminti de senzația de arsură și de disconfort din mușchii voștri. Acesta este efectul lactatului.

Fenilalanina este un aminoacid esențial și un bloc de proteine. Se găsește în mod natural în organism, în multe alimente bogate în proteine ​​și în îndulcitorul artificial aspartam.

Pe măsură ce faci exerciții, generezi lactat. Acest vârf declanșează o proteină numită CNDP2 să se combine cu lactatul și să formeze lac-phe. CNDP2 există în numeroase celule și este foarte activ în celulele imune.

Când șoarecii obezi au fost tratați cu lac-phe, le-a redus apetitul cu aproximativ 30%. La rândul său, acest lucru le reduce greutatea corporală și grăsimea și le îmbunătățește toleranța la glucoză. Autorii au remarcat că aceste efecte au fost similare cu o inversare a diabetului.

Cu toate acestea, șoarecii cărora le lipsea gena CNDP2 nu au putut produce lac-phe. Prin urmare, ei nu au slăbit atât de mult pe planul de exerciții precum șoarecii de control.

Oamenii de știință presupun că calea lac-phe ar putea fi responsabilă pentru aproximativ 25% din efectele de scădere în greutate ale exercițiului.

Directii viitoare

Rezultatele cercetării îmbunătățesc înțelegerea modului în care exercițiile fizice pot afecta foamea și pot afecta indirect greutatea dincolo de arderea caloriilor. Cu toate acestea, deși aceste descoperiri sunt interesante, este încă devreme și sunt necesare mai multe cercetări pentru a explora aceste mecanisme în continuare.

Următoarea mare provocare este să vedem dacă descoperirea poate fi tradusă în medicamente care ar putea controla apetitul. În primul rând, oamenii de știință trebuie să discearnă în continuare modul în care lac-phe afectează semnalele de foame și să identifice receptorii creierului implicați în acest proces.

Dacă oamenii de știință pot înțelege pe deplin procesele implicate în exercițiile fizice și suprimarea apetitului, ei sunt cu un pas mai aproape de a ajuta oamenii să-și îmbunătățească sănătatea și de a aborda epidemia de obezitate.

În Statele Unite, problema mortalității materne devine din ce în ce mai presantă. SUA are cea mai mare rată a mortalității materne din lumea dezvoltată și este în creștere în ultimii ani.

Multe proaspete mame mor din cauze care pot fi prevenite, cum ar fi supradoza și sinuciderea, iar aceste decese apar în afara plasei de siguranță a acoperirii Medicaid. Proaspetele mame care primesc acoperire Medicare legate de sarcină, de obicei, pierd aceste beneficii la 60 de zile după naștere.

Pentru a facilita tranziția proaspetelor mame în această perioadă critică, unele state își extind acum acoperirea Medicaid dincolo de https://dietoll-official.top/ perioada postpartum de 60 de zile. Această expansiune oferă proaspete mame și bebeluși continuitate în îngrijire, ceea ce este important atât pentru sănătatea lor fizică, cât și pentru cea mentală. În plus, ajută la asigurarea accesului la serviciile de sănătate necesare, inclusiv îngrijire preventivă și tratament pentru depresia postpartum.

Extinderea acoperirii Medicaid pentru proaspete mamici este un pas pozitiv care poate ajuta la salvarea de vieți și la abordarea directă a crizei mortalității materne.

Ce este Medicaid?

Medicaid este un program de asigurări de sănătate finanțat în comun de stat federal pentru persoanele și familiile cu venituri mici. Medicaid este cea mai mare sursă de finanțare publică pentru serviciile de îngrijire pe termen lung din Statele Unite.

În 2022, Medicaid a acoperit aproape 88 de milioane de oameni, ceea ce echivalează cu mai mult de 1 din 4 americani. Din această cifră, aproximativ 7 milioane sunt înscriși în programele de asigurări de sănătate pentru copii (CHIP). CHIP este un program care oferă acoperire medicală copiilor cu venituri mici care nu se califică pentru Medicaid.

Eligibilitatea pentru Medicaid se bazează pe venituri și active. De asemenea, ia în considerare și alți factori, cum ar fi sarcina, handicapul, vârsta și dacă o persoană este părinte sau îngrijitorul unui copil mai mic de 18 ani.

Ce este extinderea Medicaid?

Affordable Care Act (ACA), cunoscut și sub numele de Obamacare, a fost semnat în martie 2010.

A cerut extinderea Medicaid pentru a oferi acoperire mai multor persoane cu venituri mici. Înainte de ACA, Medicaid era de obicei disponibil numai pentru adulții mai în vârstă, cu dizabilități, cu excepția cazului în care o persoană era însărcinată sau avea copii minori. Cu toate acestea, limitele de venit pentru a se califica ca îngrijitor parental au fost extrem de mici.

ACA a revizuit nivelul de venit de calificare pentru a include persoanele cu venituri mici cu venituri de 133% din nivelul de sărăcie federal (FPL) plus 5% nerespectarea veniturilor. FPL este în prezent în jur de 13.600 USD pentru o persoană. Prin extinderea Medicaid, ACA a creat o cale viabilă de acoperire pentru milioane de adulți cu venituri mici.

Extinderea a fost adoptată în 2014 și a fost implementată în statele care au ales să participe. În iunie 2022, 39 de state și Districtul Columbia au adoptat Medicaid extins. Cu toate acestea, există încă 12 state restante.

Cum acoperă Medicaid sarcina

Medicaid acoperă costurile a aproximativ 4 din 10 nașteri. De obicei, statele trebuie să ofere acoperire legată de sarcină timp de 60 de zile după naștere. După această perioadă, unele persoane pot continua să se califice pentru Medicaid prin alte criterii de eligibilitate. Cu toate acestea, mulți oameni își pierd acoperirea, mai ales dacă trăiesc într-o stare de non-expansiune.

Actul American Rescue Plan din 2021 a abordat lipsa acoperirii medicale pentru proaspete mamici. Oferă fonduri federale de potrivire pentru acoperirea extinsă pe o perioadă de până la 5 ani. Actul a permis statelor să extindă temporar acoperirea postpartum cu până la 1 an printr-o cale cunoscută sub numele de modificarea planului de stat (SPA).

În prezent, 19 state, inclusiv DC, au implementat prelungirea cu 12 luni, iar alte 12 state sunt în faza de planificare.

Un număr tot mai mare de state republicane extind acoperirea postpartum pentru proaspetele mame, interzicând sau limitând simultan accesul la avorturi sigure.

Statele, inclusiv Florida, Tennessee și Carolina de Sud, permit temporar femeilor cu venituri mici acoperirea Medicare extinsă pe 12 luni după naștere. Statele se numără printre cele 12 care încă nu au extins Medicare sub ACA.

De ce contează acoperirea postpartum extinsă

În ciuda faptului că este o națiune dezvoltată și cheltuiește mai mult pentru asistență medicală decât orice altă țară, SUA are una dintre cele mai mari rate de mortalitate maternă din lume. Și totuși, majoritatea deceselor materne pot fi prevenite.

În 2020, mortalitatea maternă a fost puțin sub 24 de decese la 100.000 de născuți vii, comparativ cu o rată de 20,1 în 2019. Acest raport este mai mult decât dublu față de rata majorității țărilor dezvoltate și mai mare decât unele țări în curs de dezvoltare.

Un alt factor îngrijorător îl reprezintă disparitățile rasiale. Aceste rate de deces au variații dramatice în funcție de rasă și etnie. De exemplu, femeile negre non-hispanice au mai mult de două ori mai multe șanse de a muri din cauza sarcinii sau a afecțiunilor și complicațiilor legate de naștere decât femeile albe.

Mortalitatea legată de sarcină este cel mai frecvent cauzată de hemoragie, boli cardiovasculare, infecții, hipertensiune arterială și embolie.

Acoperirea postpartum extinsă poate face o mare diferență pentru proaspete mamici. Le oferă timp să se recupereze și să se vindece fără a-și face griji că își vor pierde asigurarea de sănătate. De asemenea, le oferă timp pentru a stabili alăptarea, de care poate beneficia atât mamei, cât și copilului în mod semnificativ.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă mamelor să alăpteze cel puțin 6 luni . Cu toate acestea, mai puțin de jumătate dintre mamele din SUA încă alăptează la 6 luni postpartum, ceea ce poate avea uneori consecințe pe termen lung asupra sănătății și nutriției copilului.

Acoperirea postpartum extinsă poate ajuta proaspetele mame să gestioneze afecțiuni cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, cardiomiopatia și diabetul. Aceste afecțiuni sunt frecvente în timpul sarcinii și pot avea consecințe grave dacă nu sunt gestionate corespunzător.

Pe lângă sănătatea fizică, problemele de sănătate mintală postpartum sunt, de asemenea, o preocupare majoră. Aproximativ 1 din 7 femei suferă de depresie în timpul sarcinii sau în primele câteva săptămâni până la luni după naștere.

Depresia postpartum poate avea un impact semnificativ asupra relației mamă-copil și poate duce la probleme cu legătura, atașamentul și îngrijirea copilului. De asemenea, poate crește riscul de sinucidere.

Acoperirea postpartum extinsă poate ajuta proaspetele mame să acceseze servicii și tratament de sănătate mintală. De asemenea, poate oferi sprijin și resurse atât de necesare în această perioadă dificilă.

Deși acoperirea postpartum extinsă este un pas în direcția corectă, nu este o soluție perfectă. Există încă unele lacune în acoperire și, deoarece este doar temporară, nu oferă securitate pe termen lung proaspetelor mamici. Odată ce acoperirea expiră, oamenii pot rămâne fără asigurare de sănătate.

Rezultatele cercetării ar putea duce la noi strategii pentru păstrarea funcției musculare pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Exercițiile fizice sunt o componentă importantă a îmbătrânirii sănătoase. Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc funcția cardiovasculară, ajută la prevenirea căderilor și pot îmbunătăți funcția creierului.

Cu toate acestea, mecanismele celulare de bază care produc aceste efecte sunt puțin înțelese.

Recent, oamenii de știință de la Joslin Diabetes Center din Boston au investigat un mecanism celular – remodelarea mitocondrială dinamică – pentru a vedea ce relație are cu exercițiul, fitness și îmbătrânirea.

Studiul a fost publicat pe 3 ianuarie în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Contents