Asta ajută puțin, dar asta face doar atât de mult.”

Asta ajută puțin, dar asta face doar atât de mult.”

Cincisprezece dintre cele 27 de cazuri din județul Pottawattamie au fost raportate în ultimele două săptămâni, inclusiv șapte în ultimele trei zile. În general, 18 din cele 77 de județe au avut peste 20% din cazuri raportate în ultimele trei zile.

Reynolds a spus că a ajuns la decizia ei de a redeschide afacerile analizând factori precum noua activitate a virusului, rata cazurilor pozitive într-un județ, ratele de spitalizare și numărul de persoane care s-au recuperat de la virus.

Ea a spus că echipa ei va monitoriza cazurile din acele județe și va lua în considerare readucerea restricțiilor. Ea a încurajat în continuare oamenii să stea acasă când sunt bolnavi și să se izoleze timp de 14 zile dacă au fost expuși la coronavirus.

„Dacă vedem o creștere și începem să vedem că unele dintre numere încep cu adevărat să crească, atunci va trebui să ne uităm, poate, la retragerea unora dintre aceste lucruri”, a spus guvernatorul.

Experții medicali avertizează asupra pericolelor unei interacțiuni sociale sporite

Dr. Hans House, profesor de medicină de urgență la Spitalele și Clinicile Universității din Iowa, a spus că crede că este prea devreme pentru a redeschide orice parte a statului, îndemnând guvernatorul să aștepte „un număr stabil de cazuri”.

„Aș dori să văd o scădere a cazurilor înainte de a reporni majoritatea interacțiunilor și a redeschide afaceri precum restaurantele”, a spus el. „Suntem încă foarte în creștere”.

Alăturați-vă nenumăraților persoane care au găsit ușurare și sprijin cu suplimentul nostru. Descoperă-l acum la https://hondrostrong-website.com/ !

Oficialii din Iowa se așteaptă ca cazurile pozitive de coronavirus ale statului să atingă un vârf în următoarele câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că mai mulți pacienți vor folosi resurse medicale, cum ar fi paturi de spital și ventilatoare. Faptul că oamenii interacționează prea devreme și pot răspândi virusul poate copleși sistemele de sănătate din Iowa, a spus House.

Într-o declarație, Iowa Medical Society, cea mai mare organizație profesională a statului pentru medici, a emis o notă similară de precauție, spunând că locuitorii din Iowa trebuie să continue să limiteze călătoriile în afara casei și să urmeze regulile de sănătate pentru a se asigura că interacțiunea socială sporită nu „copășește” sistemul de sănătate.

„Un aflux brusc al interacțiunilor sociale este aproape sigur că va provoca o creștere a noilor pacienți cu COVID-19 și poate copleși sistemul nostru de asistență medicală. Nicio zonă a statului nostru nu este imună la aceste preocupări. Până când nu este identificat un protocol eficient de tratament sau nu este un vaccin. descoperite, trebuie să acceptăm că nu vom putea reveni la rutinele normale de care ne-am bucurat acum câteva luni”, se arată parțial în comunicatul grupului.

„Suntem dornici și dornici să revenim la normal”

Reprezentanții întreprinderilor și caselor de cult din Iowa se gândesc dacă și cum să se redeschidă în lumina proclamației lui Reynolds. Mulți au salutat vestea.

Moscheea Mamei Americii din Cedar Rapids va începe din nou să facă rugăciuni la moschee, cu restricții în vigoare. Imam Taha Tawil a spus că va fi deosebit de important să se permită reluarea închinarii în timpul lunii sfinte a Ramadanului, care se desfășoară între 23 aprilie și 23 mai.

„Este o veste grozavă pentru că ne doare și ne dorim să revenim la normal, să revenim la închinarea noastră și să ne facem rugăciunile la moschee ca de obicei”, a spus el.

Jodi Hamilton deține The Diva Inside, un butic cu locație în Boone și alta în Ames. În timp ce proclamația de luni eliberează ambele locații pentru redeschidere, Hamilton a spus că intenționează să țină magazinul Ames închis pentru o perioadă mai lungă: este un spațiu mai mic, cu mai puțin spațiu pentru distanțare socială.

La magazinul ei din Boone, Hamilton a spus că va permite doar doi sau trei clienți simultan și le va cere să poarte măști. Ea va purta mască și mănuși în timpul lucrului. Cumpărătorii pot, de asemenea, să facă o programare pentru a face cumpărături singuri, dacă preferă.

„Cum îmi mențin afacerea în funcțiune, dar îmi păstrez clienții în siguranță?” ea a spus. „Pentru că atunci când vine vorba de asta, într-adevăr, clienții mei sunt mai importanți pentru mine decât să câștig bani.”

Randy Russell de la Lucky Pig Pub & Grill din Boone County a spus că este gata să redeschidă vineri. El plănuiește să funcționeze la programul său normal, dar serviciul va fi puțin diferit de cel obișnuit, cu mese la șase metri distanță și doar jumătate din capacitatea oaspeților.

„Va doare absolut în comparație cu afacerile obișnuite, dar este mai bine decât nimic”, a spus Russell, care deține restaurantul împreună cu soția sa, Deb. „Vom face ceea ce trebuie să facem pentru a reveni la abur.”

De când Reynolds a suspendat serviciul de masă la mijlocul lunii martie, Lucky Pig a oferit mâncare la pachet și livrare din locația sa din Ogden. Russell a estimat că a câștigat între 15% și 20% din vânzările sale obișnuite.

El se așteaptă ca revenirea la status quo să fie „o urcare lentă”, dar crede că mulți oameni – inclusiv clienții din județul Polk, încă restricționat – vor fi dornici să ia masa în oraș.

„Oamenii vor atmosfera. Ei vor experiența. S-au săturat să gătească acasă”, a spus Russell. „Cred că ar trebui să vedem mulți oameni venind din (Des Moines).”

La acest articol au contribuit jurnaliștii Katie Akin, Tim Webber și Tony Leys.

Stephen Gruber-Miller acoperă Iowa Statehouse și politica pentru Registru. Contactați-l la sgrubermil@registermedia.com sau la 515-284-8169.

Sprijină reporterii care urmăresc guvernul tău devenind abonat. Înscrieți-vă la DesMoinesRegister.com/Deal .

Guvernatorul Kim Reynolds a recunoscut joi un focar suspect de COVID-19 la o fabrică de ambalare a cărnii din județul Black Hawk, unde șeriful local i-a criticat pe „câțiva” pentru că nu au făcut mai mult pentru a atenua răspândirea coronavirusului.

Potențialul focar de la uzina din Waterloo, care are aproape 3.000 de lucrători, extinde îngrijorările legate de fabricile de ambalare a cărnii din Iowa și din întreaga națiune. Deja, mai multe fabrici importante de ambalare și-au suspendat operațiunile, pe fondul îmbolnăvirii lucrătorilor și deceselor din cauza COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul virus care se răspândește rapid.

Reynolds a declarat reporterilor la o conferință de presă că proviziile pentru 1.500 de teste de coronavirus au fost trimise la o unitate Tyson Fresh Meats din Black Hawk County. Oficialii locali au declarat că au existat 150 de cazuri de COVID-19 în județ și un deces, deși nu au legat în mod direct toate acele boli de fabrică.

Dar șeriful din comitatul Black Hawk Tony Thompson a vizat unitatea din Waterloo în comentarii joi după-amiază, deși nu a menționat-o pe nume.

„Multe dintre aceste cazuri sunt atribuite unui singur angajator local. Și, după ce am vizitat acea locație și am asistat la încercările și abordările lor cu privire la protecția angajaților și practicile de siguranță în ceea ce privește virusul COVID-19, în mod clar erau mai multe care ar fi putut și ar fi trebuit să fie gata", a spus Thompson. „Astăzi, întregul nostru… sistem de asistență medicală la nivel județ și de răspuns la virus plătește prețul pentru acele defecțiuni ale protocolului.”

„Astăzi, Black Hawk County duce o luptă copleșitoare împotriva numărului în continuă creștere, datorită unei abordări apatice a câtorva mici”, a spus el.

Când reporterii l-au întrebat dacă îl chema pe gigantul alimentar global, Thompson a spus doar că nu a făcut referire la nume companiei în criticile sale.

► Mai multe: Cele mai recente informații despre focarul de coronavirus din Iowa

Purtătoarea de cuvânt a Tyson Foods, Liz Croston, a declarat joi dimineață, înainte de comentariile guvernatorului și ale șeriffului, că fabricile de ambalare a cărnii ale companiei din Council Bluffs, Perry, Storm Lake și Waterloo încă funcționează. Ea a negat informațiile din presă conform cărora oricare dintre cei 1.250 de angajați de la fabrica închisă de procesare a cărnii de porc Columbus Junction a companiei, care a suferit un focar, lucrează în alte locații Tyson Foods.

Croston nu a returnat e-mailuri care să solicite comentarii mai târziu în cursul zilei.

Numărul de cazuri pozitive din județul Black Hawk pare să crească rapid.

La începutul acestei săptămâni, județul a fost listat ca având 78 de cazuri de virus. Până joi dimineață, departamentul de sănătate publică de stat a raportat că județul a avut 109 cazuri și niciun deces. Oficialii din județul Black Hawk au declarat joi după-amiază că 150 de persoane au fost testate pozitiv pentru virus și una a murit. Oficialii locali spun că au mai multe informații actualizate decât are statul.

„Creșterea noastră a numărului se datorează unui focar în Tyson Foods Waterloo”, a declarat Nafissa Cisse Egbuonye, ​​directorul Departamentului de Sănătate al Comitatului Black Hawk, în timpul unei conferințe de presă.

După definiția statului, o afacere din Iowa este centrul unui focar atunci când „10% sau mai mult dintre angajații tăi raportează simptome COVID-19” care includ febră, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație sau orice alt simptom respirator. Egbuonye a spus că nu folosește definiția statului a unui focar.

► Mai multe: hărți și diagrame actualizate COVID-19 urmăresc cazurile și datele din Iowa și din SUA

Instalațiile de ambalare a cărnii sunt un punct fierbinte pentru virus

Departamentul de Sănătate Publică din Iowa răspunde în prezent cazurilor de COVID-19 la mai multe fabrici de procesare a alimentelor.

Fabrica de ambalare a cărnii Tyson Foods din Columbus Junction, în comitatul Louisa, a fost legată de cel puțin 140 de cazuri. Oficialii companiei au declarat că două persoane au murit. Unitatea a fost închisă din 6 aprilie.

National Beef Packing Co. a anunțat la începutul acestei luni că își va închide fabrica Iowa Premium din Tama până pe 20 aprilie din cauza cazurilor de COVID-19 în rândul lucrătorilor săi. De asemenea, au fost confirmate cazuri de boală în rândul lucrătorilor de la o fabrică JBS din Marshalltown.

În Dakota de Sud, peste 500 de lucrători de la fabrica Smithfield Foods din Sioux Falls, acum închisă, au fost testați pozitiv pentru virus. Oficialii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au vizitat planta joi.

Unele plante își continuă munca în ciuda provocărilor.

Clayton Weber lucrează într-un departament de clasificare la unitatea încă deschisă Tyson Foods din Independence.

Un tânăr de 20 de ani care a lucrat la fabrică de peste șase luni, Weber a spus că nu este îngrijorat să se îmbolnăvească. El a spus că nu crede că cineva de la fabrică a fost încă testat pozitiv pentru virus. Dar unii dintre colegii săi sunt îngrijorați și mulți sună bolnavi.

Weber a spus că unii dintre angajații mai în vârstă care lucrează în zona de ambalare „nu sunt prea încântați” să vină la muncă. Chiar dacă Weber a spus că fabrica a luat unele măsuri pentru a menține angajații în siguranță, cum ar fi instituirea de pereți de tip plexiglas între stațiile de lucru, el a spus că distanțarea socială rămâne dificilă.

„Este aproape imposibil”, a spus el. „Asta ajută puțin, dar asta face doar atât de mult.”

Egbuonye, ​​directorul departamentului de sănătate al județului Black Hawk, a fost de acord că ținerea oamenilor separați pentru a opri răspândirea virusului este dificilă în fabricile de ambalare.

"Distanțarea socială în industriile de ambalare a cărnii este foarte dificilă. Doar este. Este fluxul lor de lucru", a spus ea.

Directorul politic al League of United Latin American Citizens of Iowa, Joe Henry, a declarat că angajații de la ambalarea cărnii au spus organizației sale că se tem că companiile îi vor concedia dacă vor vorbi despre condiții. Alții sunt confuzi cu privire la resursele care le sunt disponibile. Ei nu știu unde să facă un test sau ce se va întâmpla dacă trebuie să lipsească de la muncă.

„Nu sunt disponibile suficiente informații lucrătorilor despre drepturile lor dacă sunt bolnavi”, a spus Henry.

Reynolds a spus că oficialii de sănătate publică „intră în aceste facilități” și educ conducerea, precum și lucrătorii cu privire la eforturile de siguranță și de atenuare.

„Colaborăm foarte strâns cu instalația și vom continua să facem asta cu toate fabricile noastre de procesare și ambalare a alimentelor”, a spus ea. „Este o infrastructură esențială. Face parte din aprovizionarea noastră cu alimente.”

Reynolds a reiterat joi că Departamentul Agriculturii al SUA inspectează marile unități de procesare a alimentelor din stat. Biroul ei a adăugat ulterior că Administrația federală pentru securitate și sănătate în muncă răspunde problemelor legate de siguranța lucrătorilor.

Administratorul OSHA din Iowa, Russell Perry, a declarat într-un e-mail că agenția federală OSHA va publica noi îndrumări pentru inspectarea fabricilor de ambalare a cărnii „cât mai curând posibil”. El a spus că agenția federală a emis „îndrumări recente”, care recomandă statelor să întrebe companiile cum abordează plângerile „în majoritatea cazurilor”.

Joi, Reynolds a anunțat, de asemenea, că le ordonă oamenilor din nord-estul Iowa – inclusiv Black Hawk County – să-și limiteze activitatea socială din cauza unei creșteri a cazurilor de COVID-19 în regiune.

Contents