Ce ar trebui să faci dacă nu ești mulțumit de tratamentul stomatologic?
Probleme de sănătate orală legate de anorexie
Tulburările de alimentație pot avea un impact de durată asupra sănătății tale bucale, mai ales dacă suferi de afecțiuni precum anorexia. Poate duce la o reducere semnificativă a producției de salivă, care poate provoca uscăciunea gurii (xerostomie). Saliva este esențială pentru a vă menține gura umedă și sănătoasă, deoarece ajută la neutralizarea acizilor produși de bacterii și la spălarea particulelor de alimente pe parcursul zilei. Când gura este excesiv de uscată, devine mai susceptibilă la carii.
Impactul bulimiei asupra sănătății dentare
Când cineva suferă de o tulburare de alimentație, cum ar fi bulimia nervoasă, se confruntă cu cicluri de agățare și purjare, ducând la expunerea excesivă la acid din cauza vărsăturilor frecvente. Acizii din stomac sunt foarte erozivi. După mai multe crize de purjare, persoanele cu bulimie au tendința de a prezenta semne de eroziune a smalțului, în special de-a lungul spatelui dinților din față superiori.
Spălarea dinților cu o periuță de dinți imediat după vărsături poate răspândi și mai mult acizii din stomac, ceea ce duce la eroziunea suplimentară a smalțului. Din motive de sănătate orală, clătirea cu apă de la robinet este, de obicei, cea mai bună după o criză de greață și așteptând cel puțin o jumătate de oră pentru a vă spăla pe dinți.
Deficiențe nutriționale și sănătatea gingiilor
Pe lângă uscăciunea gurii și eroziunea acidă, anorexia și bulimia pot duce și la o scădere a aportului de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi calciul, fosforul și vitamina D, care sunt esențiale pentru menținerea dinților și gingiilor puternice și sănătoase. Deoarece persoanele cu deficiențe nutriționale sunt de obicei la o rată mai mare de dezvoltare a bolii parodontale, tulburările de alimentație pot interfera cu obiectivele tale de a avea un zâmbet sănătos. În special când vine vorba de gingii roșii, inflamate sau care sângerează.
Dentiștii suspectează tulburări de alimentație?
Da, de obicei, dentiștii pot spune sau cel puțin bănuiesc dacă aveți o tulburare de alimentație examinându-vă gura și țesuturile bucale. Dacă medicul dentist suspectează că ați putea suferi de o tulburare de alimentație, vă va îndruma către un profesionist din domeniul sănătății pentru evaluare și tratament suplimentar. Fiți siguri că toate recomandările și recomandările sunt făcute în mod confidențial, iar confidențialitatea dvs. este pe primul loc în orice moment.
Pe lângă faptul că vă oferă o recomandare profesională pentru tratamentul tulburărilor alimentare, echipa dvs. stomatologică vă va ajusta, de asemenea, planul de îngrijire pentru a se adapta mai bine factorilor cu risc ridicat, cum ar fi carii și eroziunea acidă. De exemplu, medicul dentist poate discuta despre adăugarea unui gel cu fluor sau clătire la rutina zilnică de îngrijire orală pentru a ajuta la remineralizarea zonelor slabe ale dinților. Ei vor oferi, de asemenea, instrucțiuni de igienă orală în ceea ce privește curățarea gurii după vărsături, cum ar fi clătirea cu apă de la robinet și așteptarea minimă a jumătate de oră pentru periaj.
Semne care indică tulburări de alimentație pentru stomatologi
Profesioniștii stomatologici sunt adesea prima linie de apărare în identificarea și trimiterea persoanelor care se confruntă cu o tulburare de alimentație. Ele pot detecta tulburările de alimentație printr-o serie de semne în timpul examenului dentar, inclusiv:
- Gură uscată. După cum am menționat mai devreme, anorexia poate duce la o reducere semnificativă a producției de salivă, ceea ce poate provoca uscăciunea gurii. Acesta este un semn clar că o persoană poate suferi de o tulburare de alimentație.
- Cariile dentare. O scădere semnificativă a aportului de vitamine și minerale esențiale sau un aport ridicat de alimente și băuturi nesănătoase poate provoca creșteri ale cariilor dentare.
- Infecție gingivală. O reducere a producției de salivă și prezența deficiențelor de vitamine pot crește riscul de apariție a bolii gingiilor, o infecție care afectează țesutul gingiilor moi și oasele care susțin dinții.
- Eroziunea smalțului. Persoanele care se angajează în comportamente de purjare prezintă un risc extrem de mai mare de eroziune a smalțului. Acest lucru se datorează faptului că acidul produs de vărsături poate eroda stratul protector exterior al dinților, ducând la subțierea smalțului, dinții îngălbeniți, o rată mai mare de sensibilitate și carii dentare mai răspândite.
Este complet firesc să vă simțiți conștienți de a consulta un medic stomatolog dacă suferiți de o tulburare de alimentație. Cu toate acestea, echipa dumneavoastră stomatologică este aici pentru a vă ajuta, indiferent de afecțiunile dumneavoastră de sănătate coexistente. Contribuția și resursele lor preventive vă pot ajuta să vă reduceți riscul de carie și pierdere a dinților cauzate de o tulburare de alimentație precum bulimia sau anorexia.
FAQ
Nu vă poate afecta gura mâncatul?
Da, o reducere a aportului de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi calciul, fosforul și vitamina D, poate provoca carii și boli ale gingiilor. În plus, lipsa acizilor grași omega-3 poate crește riscul de boală parodontală. Dietele moi sau lichide se adaugă de obicei la complicații precum mobilitatea dinților din cauza lipsei forțelor de mușcătură aplicate pe dinți în fiecare zi.
Ce face anorexia la nivelul gurii?
Anorexia poate amplifica numeroase afecțiuni de sănătate orală, inclusiv xerostomia, cariile dentare, bolile gingiilor și eroziunea smalțului. Reducerea producției de salivă poate crește și riscul de infecții orale, cum ar fi afte. Dinții pot suferi, de asemenea, de infecții parodontale și carii din cauza unui mediu bucal uscat și a deficiențelor nutriționale.
Poate un dentist să spună dacă aveți anorexie?
Da, un dentist poate suspecta că aveți anorexie, observând semne de uscăciune a gurii, carii dentare, boli ale gingiilor și eroziune a smalțului, împreună cu caracteristicile fizice generale. De asemenea, cineva vă poate pune întrebări despre obiceiurile alimentare, greutatea și sănătatea generală. Dacă este cazul, să știți că o fac din responsabilitățile lor profesionale, mai degrabă decât dintr-un domeniu de judecată.
Ce ar trebui să faci dacă nu ești mulțumit de tratamentul stomatologic? Ce este neglijența dentară? Înțelegerea la cine să apelați dacă nu sunteți mulțumit de serviciul dvs. stomatologic vă va ajuta să navigați în dedesubturile îngrijirii potențial neglijente și a facturilor nedorite și cum să cereți rambursarea medicului dentist.
Recomandări cheie:
- Înțelegeți de ce cineva ar putea avea nevoie să depună o plângere cu privire la îngrijirea dentară.
- Definiți malpraxis stomatologic, neglijență dentară și fraudă de asigurare.
- Aflați ce autorități de stat să contactați dacă nu sunteți mulțumit de tratamentul dumneavoastră stomatologic.
- Familiarizați-vă cu procesul de raportare a furnizorului dvs. de stomatologie dacă a comis neglijență sau fraudă.
Tratament stomatologic prost – ce să faci?
Dacă, din orice motiv, simțiți că medicul dentist a fost neglijent cu privire la îngrijirea dumneavoastră, primul loc la care să apelați este să depuneți o plângere la Consiliul de examinare dentară din statul dumneavoastră. Acest consiliu de licență de stat este agenția de guvernare care gestionează toate licențele stomatologice din statul lor pentru a se asigura că furnizorii îndeplinesc standardele de instruire și siguranță. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru investigarea cazurilor precum fraudă, abuz, malpraxis etc.
Consiliile de stat există pentru toți furnizorii autorizați, nu doar pentru stomatologi. Toată lumea, de la farmaciști la coafor, trebuie să respecte reguli și reglementări speciale pentru a-și presta serviciile. Consiliul de stat are autoritatea de a mustra sau de a elimina licențele în funcție de infracțiune.
În funcție de starea în care locuiți, poate exista și o opțiune de a solicita un proces de „evaluare inter pares”, în care plângerile sau litigiile sunt rezolvate de un comitet de colegi de stomatologie care analizează lucruri precum planul de tratament, taxele efectuate etc. poate dori chiar să vă vadă în persoană pentru un examen clinic sau o copie a înregistrărilor dvs., astfel încât să vă poată oferi o opinie cu privire la modul în care medicul dentist a gestionat îngrijirea dumneavoastră.
Ce este neglijența dentară?
Neglijența este ori de câte ori un dentist nu reușește să diagnosticheze o afecțiune sau să o trateze în mod corespunzător. Un exemplu clasic observat în îngrijirea dentară este tratarea greșită a bolii parodontale (gingiilor). Din păcate, mulți oameni nu sunt bine versați în înțelegerea modului în care afecțiunile parodontale trebuie tratate altfel decât curățarea preventivă de rutină. Ei pot chiar să-și preseze medicul stomatolog să „facă doar o curățare regulată” în loc de o serie de detartrare și rindeluire radiculară/curățări profunde/terapie parodontală.
Dacă un stomatolog îi instruiește pe igienist să efectueze o curățare preventivă (profilaxie) numai atunci când este prezentă weicodeofficial boala parodontală activă, iar pacientul își pierde în cele din urmă dinții din cauza infecției, pacientul ar putea potențial susțin că dentistul a făcut ceea ce se numește „neglijență supravegheată” și a neglijat să-și trateze boala, ducând la pierderea dinților.
Ce este malpraxis stomatologic?
Malpraxis stomatologic poate include aceleași circumstanțe ca și neglijența stomatologică, dar poate continua și include inducerea în eroare intenționată a pacientului sau a altor părți, cum ar fi transportatorul de asigurări. De asemenea, implică situații în care există îngrijire necorespunzătoare sau practicile de siguranță nu sunt menținute.
Malpraxis se leagă adesea de incompetența unui furnizor de îngrijire a pacientului, cum ar fi greșelile de dozare care pun viața în pericol cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă sau medicamentele pentru anestezie. Sau poate că medicul stomatolog nu a revizuit corect istoricul de sănătate al pacientului, ceea ce a dus la efecte secundare care pun viața în pericol sau care le-au schimbat. Dar malpraxis implică și neglijență, în care situațiile sunt diagnosticate greșit sau nu sunt tratate cu totul.
Rolul serviciului de reclamații dentare
Există un serviciu centralizat de reclamații dentare la care pacienții să se adreseze atunci când nu sunt mulțumiți de îngrijirea lor? În timp ce unele țări europene au un serviciu centralizat de reclamații dentare, pacienții din Statele Unite ar trebui să își depună plângerile direct la Consiliul de Stat al Examinatorilor Stomatologici. Alte opțiuni includ contactarea directă a cabinetului stomatologic pentru a rezolva situația sau de a merge la o instanță pentru cereri cu valoare redusă. În cele mai multe cazuri, stomatologii sau organizațiile de servicii stomatologice vor prefera, de obicei, să soluționeze plângerea în afara instanței, așa că a merge la ei direct sau printr-un mediator este de obicei cea mai eficientă.
Consiliul de Stat al Examinatorilor Stomatologi
În primul rând, cel mai bun lucru de făcut dacă ești îngrijorat de îngrijirea ta dentară este să încerci să-ți comunici preocupările cu medicul dentist direct sau cu managerul cabinetului stomatologic din cabinetul lor. Dacă medicul dentist face parte dintr-o organizație mai mare de servicii stomatologice (DSO) sau dintr-un „lanț” de cabinete stomatologice, cel mai probabil, ofițerul lor de relații cu pacienții va fi cea mai bună resursă.
Contents
- Probleme de sănătate orală legate de anorexie
- Impactul bulimiei asupra sănătății dentare
- Deficiențe nutriționale și sănătatea gingiilor
- Dentiștii suspectează tulburări de alimentație?
- FAQ
- Tratament stomatologic prost – ce să faci?
- Rolul serviciului de reclamații dentare
- Consiliul de Stat al Examinatorilor Stomatologi