SAT će se održati ovog proljeća u pandemiji ili u zdravstvu.

SAT će se održati ovog proljeća u pandemiji ili u zdravstvu.

📘 Ono što čitamo: Cjepivo sljedeće generacije protiv koronavirusa je u izradi. No početno financiranje je odbijeno. Pročitajte cijelu priču.

Pfizerovo cjepivo nije tako snažno u odnosu na južnoafričku varijantu, ali razina zaštite nije jasna

Odgovor neutralizirajućih protutijela cjepiva Pfizer/BioNTech smanjen je za dvije trećine protiv varijante koronavirusa prvi put identificirane u Južnoj Africi, ali nije poznato kako bi to moglo utjecati na razinu zaštite koju nudi cijepljenje, prema novom izvješću objavljenom u srijedu u New England Journal of Medicine .

Južnoafrička varijanta, poznata kao B.1.351, otkrivena je u samo oko 20 slučajeva COVID-a u SAD-u, ali je izazvala zabrinutost zbog mogućnosti da bi mogla biti otporna na cjepiva. Pfizer i BioNTech rekli su da "do danas nema kliničkih dokaza" da njihovo cjepivo nije učinkovito protiv te varijante, ali svejedno rade na ažuriranju ili docjepljivanju.

"Nije jasno kakav bi učinak smanjenje neutralizacije za otprilike dvije trećine imalo na (cjepivom) izazvanu zaštitu od Covid-19 uzrokovanu B.1.351 lozom SARS-CoV-2", kaže se u izvješću koje su napisali istraživači iz Pfizera, BioNTecha i Medicinskog odjela Sveučilišta u Teksasu.

Međutim, predsjednički savjetnik dr. Anthony Fauci rekao je u intervjuu za CNN u srijedu navečer da, iako je "učinkovitost cjepiva induciranih od strane Moderne i Pfizera višestruko smanjena, postoji takav jastuk učinkovitosti na razini antitijela da su inducirane” da oba štite od većine bolesti, a posebno od teške bolesti iz varijante.

Dok se NHL bavi problemima COVID-19, je li kriv prijenos na ledu među igračima?

Znakovi da će COVID-19 izazvati haos u NHL sezoni 2021. postojali su i prije nego što je pao prvi pak. Pet dana prije večeri otvaranja 13. siječnja, liga je objavila da branitelj naslova Zapadne konferencije Dallas Stars neće otvoriti sezonu kako je planirano jer je 17 igrača dobilo COVID-19 tijekom trening kampa.

Od tada je još sedam momčadi pauziralo zbog COVID-19. Do sada je odgođeno 35 utakmica i najmanje 124 igrača dospjela su na NHL-ov popis COVID-19. Igrači su stavljeni na popis iz nekoliko razloga, od pozitivnog testiranja na COVD-19 do visokorizičnog bliskog kontakta do karantene nakon trgovine.

NHL sada priznaje da se COVID-19 možda širi ligom kao rezultat kontakta na ledu i zato što su se zarazniji sojevi infiltrirali u ligu. Čitaj više.

Nemojte raditi kompromise po pitanju zdravlja jetre. Odaberite Alkotox već danas. Naručite sada na https://alkotox-website.com/hr/ .

– Chris Bumbaca

Bidenova administracija uložit će 1,6 milijardi dolara za proširenje testiranja, sekvenciranje genoma

Bidenova administracija najavila je u srijedu niz mjera usmjerenih na proširenje testiranja na COVID-19 i sekvenciranja genoma u SAD-u usred priljeva varijanti koronavirusa. Evo najvažnijih stavki:

 • Ulaganje od 650 milijuna dolara za proširenje mogućnosti testiranja za K-8 škole i nedovoljno opskrbljena okupljališta, kao što su skloništa za beskućnike.
 • Uspostava regionalnih koordinacijskih centara za organiziranje distribucije zaliha za testiranje i partnerstvo s laboratorijima diljem zemlje, uključujući sveučilišta i komercijalne laboratorije, za prikupljanje uzoraka, izvođenje testova i izvješćivanje o rezultatima agencijama za javno zdravstvo.
 • Ulaganje od 815 milijuna dolara za povećanje domaće proizvodnje potrepština za testiranje i materijala koji su stvorili probleme s nestašicom.
 • Plan Centra za kontrolu i prevenciju bolesti vrijedan gotovo 200 milijuna dolara za identifikaciju i praćenje sojeva u nastajanju, povećavajući kapacitet agencije za sekvenciranje s oko 7000 uzoraka tjedno na približno 25000.

Bijela kuća je u priopćenju za javnost rekla da su ulaganja "samo početak" onoga što je potrebno za proširenje testiranja diljem zemlje. Bidenov plan spašavanja Amerike, za koji on želi da Kongres usvoji u nadolazećim tjednima, uložio bi 50 milijardi dolara u proširenje i podršku testiranja.

Istraživanja počinju pokazivati ​​da cjepiva sprječavaju prijenos, kaže Fauci

Dr. Anthony Fauci citirao je rane podatke u srijedu koji sugeriraju da bi cjepiva mogla biti učinkovita u smanjenju ili sprječavanju prijenosa.

"Sprečava li cjepivo prijenos?" rekao je Fauci. "Postojale su neke studije koje su pokazale u vrlo povoljnom smjeru, a koje će morati biti verificirane i potkrijepljene drugim studijama."

Citirajući podatke iz Španjolske i Izraela , Fauci je rekao da istraživanja "počinju upućivati ​​na činjenicu" da cjepiva ne samo da štite ljude od bolesti – uključujući one uzrokovane varijantama – nego i od toga da postanu zarazna.

"Kada dođete na red za cijepljenje, cijepite se", rekao je Fauci. "To nije samo dobro za vas i vašu obitelj i vašu zajednicu, to će imati vrlo važan utjecaj na dinamiku izbijanja u našoj zemlji."

Čista srijeda, Mardi Gras preokrenut pandemijom

Amerika je Pepelnicu obilježila na alternativne načine jer prijetnja širenja COVID-19 uzima svoj danak u vjerskim tradicijama prvog dana korizme.

Vatikan je rekao katoličkim svećenicima da preskoče pravljenje tradicionalnog znaka križa s pepelom na čelima vjernika. Neke crkve nude pepeo iz vozila i pepeo u vrećama "uradi sam". Vatikan traži od svećenika da se posipaju pepelom po glavama svojih vjernika, što je uobičajena praksa u Vatikanu i Italiji.

"Nikad ne vidite papu s pepelom na čelu", rekao je velečasni Steven B. Giuliano. u Gospi Lurdskoj u Wilmingtonu, Delaware. "Uvijek se stavljaju na njegovu glavu."

Pepelnica dolazi dan nakon "Debelog utorka" – Mardi Grasa – koji je ove godine također doživio velike promjene. Parade su otkazane, a ulice Francuske četvrti u New Orleansu, inače prepune za zabave, bile su relativno tihe. Umjesto toga, mještani su ukrasili svoje domove u prazničnim bojama.

"Hvala vam svima što ste svojom kreativnošću i inovativnošću prihvatili karnevalski duh", rekla je gradonačelnica LaToya Cantrell.

Bill bi financirao traženje mutacija koronavirusa

Američki bi znanstvenici prema predloženom zakonu dobili znatno proširene mogućnosti za prepoznavanje potencijalno smrtonosnijih mutacija koronavirusa.

Prijedlog zakona odobren za raspravu prošli tjedan od strane Predstavničkog odbora za energetiku i trgovinu osigurao bi 1,75 milijardi dolara za genomsko sekvenciranje. Poziva Centri za kontrolu i prevenciju bolesti da organiziraju nacionalnu mrežu za korištenje tehnologije za praćenje širenja mutacija – poput nedavno otkrivenih varijanti u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi – i usmjeravanje protumjera javnog zdravlja.

"Trebamo te podatke. Inače, na neki način, letimo slijepo", rekla je za Associated Press Esther Krofah, koja vodi inicijativu FasterCures instituta Milken. "Ne razumijemo prevalenciju mutacija zbog koje bismo trebali biti zabrinuti u SAD-u"

Biden promovira cijepljenje nastavnika, učenje u razredu 5 dana u tjednu

Predsjednik Joe Biden jasno je u utorak dao do znanja da je njegov cilj da većina javnih škola K-8 bude otvorena "pet dana u tjednu" do kraja njegovih prvih 100 dana nakon što je Bijela kuća primila kritike zbog smanjivanja tog cilja prošlog tjedna.

"Mislim da ćemo biti blizu toga do kraja prvih 100 dana", rekao je Biden tijekom gradske vijećnice CNN-a u Milwaukeeju. "Imat ćete značajan postotak njih koji će moći biti otvoreni."

Frustrirajući mnoge roditelje i otvarajući novu liniju napada za republikance, tajnica za tisak Jen Psaki rekla je prošli tjedan da je Bidenov cilj da više od 50% škola ima "neku nastavu" osobno "barem jedan dan u tjednu" – ne nužno u potpunosti. ponovno otvoren – do 100. dana njegova predsjedništva.

Ali Biden je rekao da je ta izjava netočna, ponovno se posvetivši cilju da većina K-8 škola bude potpuno otvorena. Na pitanje kako će vratiti učenike u učionice, Biden je rekao: "Trebali bismo cijepiti učitelje.

Također je rekao da "mislim da ćemo do sljedećeg Božića biti u sasvim drugačijim okolnostima [u smislu normalnosti nego što smo danas."

SAT testiranje za studente koji se pripremaju za proljeće

SAT će se održati ovog proljeća u pandemiji ili u zdravstvu. Odbor koledža, koji posjeduje i nadzire ispite koje mnogi fakulteti koriste za upis, uputio je domaćine škola da "donesu vlastite odluke o testu i sigurnosnim standardima na temelju lokalnih ograničenja", navodi se na njegovoj web stranici.

Domaćini mogu zatvoriti stranice do dana testiranja, ali nijedno zatvaranje nije objavljeno na stranici o zatvaranju kolegijuma. SAT stranice, koje često hostiraju srednje škole, rade na ažuriranju sigurnosnih protokola za ispite i COVID-19 kako bi se prilagodile tisućama učenika. Stotine testnih mjesta diljem zemlje zatvorene su prošlog proljeća i jeseni zbog pandemije.

"Iako Odbor fakulteta ne može izravno kontrolirati kapacitete i dostupnost ispitnog centra, mi radimo na tome da osiguramo da što više studenata može sigurno testirati", rekla je neprofitna skupina u izjavi.

– Carly Q. Romalino, Cherry Hill Courier-Post

Doprinos: Ryan Cormier, Delaware News Journal; The Associated Press

Pfizerovo cjepivo nije tako snažno u odnosu na južnoafričku varijantu, ali razina zaštite nije jasna

 • Dok se NHL bavi problemima COVID-19, je li kriv prijenos na ledu među igračima?
 • Bidenova administracija uložit će 1,6 milijardi dolara za proširenje testiranja, sekvenciranje genoma
 • Istraživanja počinju pokazivati ​​da cjepiva sprječavaju prijenos, kaže Fauci
 • Čista srijeda, Mardi Gras preokrenut pandemijom
 • Bill bi financirao traženje mutacija koronavirusa
 • Biden promovira cijepljenje nastavnika, učenje u razredu 5 dana u tjednu
 • SAT testiranje za studente koji se pripremaju za proljeće